Nahrávám...
Zpět

Projektový týden

 

 

 

 

 

 

 

Minulý týden jste mohli ochutnat menu sestavené a připravené žáky třídy 1KCA. Pod dohledem statných ošetřovatelů, ale co to píšu ☺️, učitelů odborného výcviku, vedoucí školní kuchyně a samozřejmě i s pomocí našich kuchařek. V rámci projektového týdne si žáci vyzkoušeli dva dny ve výrobním a dva dny v odbytovém středisku. Připravovali tradiční českou kuchyni, jako například vepřové po selsku s bramborovými knedlíky a dušeným zelím, svíčkovou na smetaně s karlovarskými knedlíky nebo plněné švestkové knedlíky sypané mákem. Na své si však přišli i příznivci "modernějších" pokrmů šité na míru chutím našich žáků. Takže kuřecí gyros v pita chlebu, nebo pečený filet z lososa v citronové marinádě s čerstvým salátem či klasika v podobě smaženého kuřecího řízku s bramborovou kaší směle konkurovala tradičním pokrmům. Číšníci se také snažili co nejvíce školní jídelnu proměnit v restauraci. Nechybělo anglické prostírání s nabídkou pokrmů, květinová výzdoba ani slavnostně složené ubrousky. Doufáme, že jste si s námi, projektový týden užili a snad Vám i naše s péčí připravené pokrmy chutnaly. A my učitelé doufáme, že si naši žáci odnesli cenné zkušenosti z projektového týdne. Z přípravy a servisu pokrmů v profesionální kuchyni v množství konkurujícímu skvěle rozjetému gastronomickému provozu.
Učitelé OV