Nahrávám...
Zpět

Aktuality ze střediska gastronomických služeb

 

 

 

 

 

Aktuality ze střediska gastronomických služeb

Po návratu našich žáků k prezenční výuce jsme se zaměřili na rozvíjení a ověřování praktických dovedností.

První koho jsme po distanční výuce přivítali na našem středisku byli žáci 2. ročníku oboru Kuchař – číšník. Připomněli jsme si pravidla jednoduché obsluhy, zakládání inventáře i gastronomická pravidla. Nezapomněli jsme ani na složitou obsluhu. Tento sice ne tolik obvyklý, ale velice zajímavý a pro hosta jistě zážitkový způsob obsluhy, si žáci během výuky od začátku školního roku již několikrát vyzkoušeli. Pro žáky již není problém před hostem připravit předkrmový salát, či koktejl, dranžírovat (porcovat) kuře nebo vykostit pstruha.

Velice krásnou a oblíbenou částí složité obsluhy je flambování, které jsme provázali i s přípravou ovocné náplně. Žáci si vyzkoušeli loupání pomeranče, jablka a banánu před hostem. K svačince jsme si připravili čokoládové fondue a zbývající ovoce využili jako náplň flambovaných palačinek. Ohnivá show se i přes prvopočáteční obavy žáků, všem vydařila i líbila.

UOV gastronomie