Nahrávám...
Zpět

Zprávy ze stáže v Itálii

 

 

 

 

 

10. Den praxe

 

V dopoledních hodinách probíhal kurz přípravy domácích těstovin a pizzy, a to v kuchyni hotelu Deborah. Tlumočení se tentokrát zhostila paní Renata Kopecká. 8 žáků oboru Kuchař – číšník se seznámilo s přípravou těsta na domácí těstoviny, vyzkoušeli si vyvalování, různé druhy tvarování, krájení a plnění: tagliatelle, pappardelle, ravioly, tortellini. Ke každým těstovinám je třeba ovládat přípravu tradiční omáčky, pro dnešek to bylo boloňská omáčka. Ve druhé části workshopu byla zařazena ukázka přípravy těsta na tradiční italskou pizzu s výkladem nejznámějších náplní.  Věříme, že workshop zaujal, neboť se všichni snažili co nejvíce zapojit do praktických činností.

 

Po obědě jsme navštívili město Ravenna, které se nachází 30 km od Milano Marittima. První zastávka byla u Basilica di Sant'Apollinare in Classe, která je zařazena mezi památky Unesco. Při prohlídce Ravenny jsme zhlédli i další historické památky: Piazza del Po Polo, hrobku otce italského jazyka v Ravenně Dante Alighieri, Sant´Apollinare nuovo, Santa Maria in Porto, Mauzoleum Gally Placidie. Prostor byl i pro individuální prohlídku historické části města a nákupy různých suvenýrů, či posezení u kávy nebo tradiční italské zmrzliny.

I zítra nás ještě čeká pestrý program.

 

Tým učitelů a žáků