Nahrávám...
Zpět

Aktuálně stáž v Itálii

 

 

 

 

 

11. Den praxe

 

I poslední den byl velmi pestrý. Hned po snídani jsme vyrazili do nedalekého městečka Cervie, vyhlášeného těžbou soli, a to tradiční ruční metodou. Prohlédli jsme si muzeum soli a seznámili se s historií těžby ale i vzniku tohoto města. Myslím, že všichni si vezou malý sáček soli z Cervie.

Zbylé dopoledne jsme si prošli trhy s různým zbožím, ale hlavně zeleniny, ovoce, sýrů, mořských ryb a dalších typických surovin Itálie. Po obědě jsme se vydali na exkurzi do pražírny a vinařství.

 

Včera i dnes se žáci oboru Hotelnictví zhostili funkce průvodce a své turisty seznámili s historií, současností a zajímavostmi vztahujícím se k jednotlivým navštíveným místům, a to Ravenna s památkami, Cervie a těžba soli, Milano Marittima jako středomořské letovisko, region Emilia Romagno, káva a její tradice v Itálii, pěstování vína v Itálii a sýr parmezán.

Čeká nás poslední noc v hotelu Deborah.

 

Tým učitelů a žáků